Welkom in mijn wereld

Om het even simpel te zeggen: ik reis en ik werk en combineer die twee. Het lijkt op een maanden durende vakantie, maar niets is minder waar, er wordt hard gewerkt, naar nieuwe klanten gezocht, maar mijn arbeidsomstandigheden zijn op z’n zachtst gezegd een beetje afwijkend van de gewone van negen tot vijf baan.

De wereld is mijn speeltuin. Ik kan daar in de wereld zijn waar ik wil. Ik heb géén huis, géén auto en mijn inboedel staat in opslag. Mijn dertig kilo zware koffer en een rugzak met mijn laptops zijn de enige dingen die ik heb. Als ik op een plek in de wereld ben uitgekeken, boek ik een vliegtuigticket naar een andere bestemming en ben ik weg!

Niet zelden is mijn werkplek een terras, een café of een restaurant. Een stamkroeg waar ik vele uren al werkend doorbreng. Wijntje erbij. Hapje en drankje erbij. Leven en werken!
Maar ook: parken met leuke bankjes, aan de rand van een haven, een plek met uitzicht over de Atlantische Oceaan, in een hangmat aan de Pacific Ocean met de voetjes in de Caribische zee of genietend aan de Middellandse zee. Er zijn slechtere kantooromgevingen te bedenken.
Je zou kunnen denken dat het onrustig is om steeds andere plekken op te zoeken. Voor mij is het het tegengestelde; te veel van hetzelfde is voor mij juist weinig inspirerend en saai. Voor mij kan de afwisseling niet groot genoeg zijn! Ik geniet daarvan.

Alles wat ik nodig heb om te werken heb ik altijd bij me. Gekscherend noem ik mijn rugzak vaak ‘mijn kantoor’ en zo is het ook. Zoals anderen een bureaulade hebben met allerhande praktische spulletjes, zo heb ik een rugzak met de meeste vreemde en handige dingen er in. Zonder een stereotype te willen wegzetten, zeg ik dat mijn rugzak nog erger is dan een damestas. Vol met spul! Bij vele controles op luchthavens krijg ik van het beveiligingspersoneel met grote regelmaat wenkbrauwenfronsende blikken. Het ergste is het als de rugzak helemaal leeg moet en op sommige luchthavens flikken ze dat.

Op deze site vind je mijn optekening van 15 jaar van mijn leven. Ik ga je alles vertellen hoe ik zo ver kwam en wat mijn voorbereidingen waren. Niets blijft geheim.

Ik ben een ‘digital nomad’.

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top