Ondernemerstip: lever een oplossing

Bij het bepalen wat je wil gaan leveren naar jouw klant, is het goed te denken vanuit die klant. We zijn nogal veel gewend te denken vanuit het eigen kunnen en gaan dan producten en diensten bedenken en aanbieden waar de klant niet op zit te wachten. Producten en diensten waar de klant zich in ieder geval niet in herkent.

Producten en diensten die het best en makkelijkst verkopen zijn die die een probleem van de klant oplossen. Ik zie vaak jonge ondernemers die een soort van Willy Wortel willen zijn en die producten en diensten gaan leveren waar niemand op zit te wachten. Het verkopen daarvan wordt dan wel erg lastig omdat je eerst een bewustwordingsproces bij jouw toekomstige klant door moet.

Probleemoplossende producten en diensten dus. Probeer iets te vinden waar jouw potentiële klant een probleem mee heeft en waar jij een oplossing voor kunt bieden. Als je dat goed in de markt zet, dan kan de potentiële klant zich in dat probleem herkennen en is hij bereid jou daarvoor als probleemoplosser in te huren. Dan is zijn probleem in ieder geval in goede handen. 

Mijn beroep is het bouwen en beheren van WordPress en Joomla websites en webshops. Van beide content management systemen, maar ook van alle daarin gebruikte plugins of extensies komen met grote regelmaat updates en upgrades uit. Het is ondoenlijk om klanten steeds weer te vragen of ik de updates moet uitvoeren, de klant wordt daar doodmoe van en de kosten zijn voor hem niet te voorzien. Dat leende zich uitermate goed voor een abonnement, waarbij ik voor een vast bedrag per maand alle backups en updates verzorg. Het is een ware verademing voor de klant omdat alle zorgen in één klap uit handen zijn en het is een prima bron van inkomsten voor mij. Alle klanten betalen hetzelfde abonnementstarief. Bij de ene site zit het wat mee, bij de andere zit het wat tegen. Over de hele linie heb ik er een goede en vaste boterham aan.

Ik neem mijn klant een probleem uit handen en daarvoor betalen ze mij graag.

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top