Ik wil meer reizen – Stop met denken, ga iets DOEN!

Een veelgehoorde kreet: ‘ik wil meer reizen!’. Tja wie niet? Er zijn inderdaad mensen die dat niet willen, klopt. Ook dat soort mensen heb ik bij mijn volgers zitten, omdat ze het wel leuk vinden om met mij mee te reizen vanaf hun eigen bank. Ook lief! 

In dit artikel gaat het over de groep mensen die zo langzamerhand moe wordt van de drukte in Nederland, de hokjesgeest, de van 9 tot 5 baan en ga zo maar door. Na de vakantieperiodes beginnen bosjes van hen weer te roepen: ‘ik wil meer reizen!’. 

Helaas geldt voor de meesten dat er allerlei vastigheden zijn die hen belemmert om daadwerkelijk langdurig op pad te gaan. Maar …. ga niet bij de pakken neerzitten want er zijn mogelijkheden! Je moet het wél zelf in gang zetten. Niks komt aangewaaid!

Stop met denken, ga iets DOEN!’

Voor mijn gevoel zijn er namelijk mogelijkheden te over voor de 1,3 miljoen zelfstandigen die Nederland op dit moment telt, althans voor een deel van hen. De meesten voelen zich, ondanks dat ze officieel zelfstandig zijn, toch gewoon werknemer. De vraag is dan: ben je wel om de juiste redenen zelfstandig geworden? 

De groep die zelfstandig is geworden om zelfstandig te willen zijn, is de groep waar ik nu tegenaan praat. Regelmatig vragen mensen aan mij om advies en bewonderen ze mij om wat ik doe. Daar kan ik echter héél helder over zijn, maar is even zo complex: ‘Stop met denken, ga iets DOEN!’. Alleen door dingen te gaan DOEN kun je erachter komen wat er wel en niet werkt. De stap naar vrijheid is niet makkelijk, maar wordt onmogelijk als je niks doet. 

Probeer eens een keer een maand naar een plek te gaan waar je als digitale nomade graag zou willen zitten en probeer daar eens te overleven zoals je dat voor ogen staat. Dat kun je doen met je vakantiedagen en gespaarde centen. Ga het eens DOEN!

Zelf heb ik lange tijd op en neer gereisd tussen mijn twee ‘thuis-en’ in Nederland en Hongarije. Toen ik het vroege voorjaar van 2018 de Trans Mongolië Express deed en aansluitend twee weken in Skopje heb gezeten, kwam ik er achter dat reizen en werken voor mij prima mogelijk is. Nadat mijn relatie in oktober 2018 beëindigd werd, heb ik de stap gezet om definitief op pad te gaan. Ergo: ik heb niet alleen maar zitten denken, ik heb dingen gedaan!

Haal er je voordeel uit!

Mijn inspiratie heb ik uit de gedachtegang van dit boek gehaald:

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top