Eén jaar uitgeschreven

Vandaag, 9 maart 2020, heb ik wéér een éénjarig jubileum te vieren en wel het feit dat ik vandaag precies één jaar geleden door de Gemeente Breda ben uitgeschreven uit het bevolkingsregister en ik vervolgens in het ‘Register Niet Ingezetenen’ terecht kwam. Ik noem dat register gekscherend het Swiebertje-register. Het register van zwervers en andere ongeleide projectielen die het liefste buiten de lijntjes kleuren!

Toevallig afgelopen week ben ik maar eens in de AOW problematiek gedoken. Ik was er namelijk bang voor dat ik voor ieder jaar dat ik niet in Nederland ingeschreven was met 2% gekort zou worden op mijn AOW. Voor als ik later groot ben, snap je. 🙂

Er komt een opluchting aan. Want hoe zit het?
Ik draag netjes mijn inkomstenbelasting af (terecht want ik verdien immers mijn geld in Nederland), maar ook sociale lasten. Waarom mekker ik over dat laatste? Omdat de Gemeente Breda mij heeft uitgeschreven met als reden ik geen gebruik meer zou mogen maken van ‘het sociale systeem’ van Nederland. Hmmmmm. Geen gebruik maken van het sociale systeem van Nederland en wél sociale lasten betalen. Dat zou raar zijn.
Eén van de sociale systemen in onze ziektekostenverzekering. CZ vindt al vanaf het begin dat ik nog steeds verplicht verzekerd ben omdat ik een onderneming heb ik Nederland. En ook de belastingdienst vindt dat ik sociale lasten moet betalen.

De Gemeente Breda heeft een totaal onjuiste voorstelling van zaken gegeven! Daar zat een pennenlikker op Burger Zaken die er op uit was, ja mij compleet gestalkt heeft, om mij buiten te zetten. Zelfs dreigementen met boetes heeft geuit.

De crux zit ‘m in het feit dat ik een onderneming in Nederland en daar daar mijn geld verdien. Daarom moet ik ook in Nederland inkomstenbelasting én sociale lasten afdragen.

Vanwege die afdracht blijf ik dus én verplicht verzekert voor ziektekosten én hier komt mijn opluchting van deze week: ik blijf gewoon 2% recht per jaar op AOW opbouwen!
Zolang ik mijn bedrijf op deze manier in Nederland hou, is er dus niks aan de hand.

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top