Daytraden met cfd’s

Het handelen met cfd’s kan voor een digital nomad een leuke bron van inkomsten zijn. Ik geef toe: het is niet makkelijk en je loopt een grotere kans geld te verliezen dan te verdienen.
Bij cfd’s handel je zelf niet in de valuta, aandelen, obligaties of grondstoffen zelve, maar neem je alleen een risico op het prijsverschil hiervan tussen twee momenten. Je bezit op dat moment dus niet de valuta, stukken of stoffen zelf!

Hoe werkt het? Stel je handelt in dollars en jouw basisvaluta is euro’s, dan handel je in EUR/USD. Nou denk je dat dat koers van de dollar ten opzichte van de euro gaat stijgen. Dan kun je op enig moment een positie innemen voor een hoeveelheid dollars, zeg $ 10.000,-, waarvoor de broker (dat is de tussenpersoon die het platform biedt) een bedrag in jouw account blokkeert. Dat bedrag staat wél in verhouding tot de hoeveelheid dollars waarvoor jij een positie inneemt, maar is beduidend minder dan het bedrag waarvoor jij een positie hebt ingenomen.
Vanaf dit moment beschik je niet over $ 10.000,-, maar je loopt wel het financiële risico over deze hoeveelheid dollars. Als jij gelijk hebt en de dollar gaat stijgen, dan kun je jouw dollars weer verkopen en de winst opstrijken. Je loopt dus net zo hard het risico dat de koers gaat dalen en moet jij jouw verlies nemen!

Een daytrader handelt op de (ultra)korte termijn. Aan het einde van de dag wil je graag al z’n posities weer gesloten hebben en de andere ochtend weer opnieuw beginnen. Dat dat een goed principe is bewijst de Zwitserse Franc waarover de Zwitserse regering enkele jaren geleden in een weekend besloot dat ze de koppeling tussen de Euro en de Zwitserse Franc los lieten. Het gevolg was dat de opening van de munt de op de daaropvolgende maandagochtend beduidend lager was dat het slot van de vrijdag ervoor. Een enorme strop voor velen! Tenzij je had ingezet op een daling natuurlijk!

Op het internet en vooral op YouTube circuleren tal van theorieën en strategieën om te kunnen voorspellen of de koers gaat stijgen of gaat dalen. Ik moet je zeggen dat het leuk is om je daarin te verdiepen en te gaan testen. Er zijn brokers die uitsluitend handelen in grote bedragen waardoor jouw risico evenredig erg groot is. De broker Plus 500 waarbij ik dit enige tijd geleden testte geeft ook de mogelijkheid om met kleine bedragen te handelen, waardoor het risico ook kleiner is. Wel zo leuk als je nog in een testfase zit. Overigens hebben alle brokers een demo-omgeving waar je met fake-geld vrijwel oneindig kunt proberen.

Wil je gaan handelen, dan is het zeker niet onverstandig om een cursus te gaan volgen om je op weg te helpen!

Daytrading masterclass

Day Trading is moeilijk omdat er te veel (onjuiste) informatie is te vinden op het internet. Door middel van de Day Trading Masterclass is daytraden voor iedereen toegankelijk.

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top