Op pad als digitale nomade

Na een lange voorbereiding gaat het op 3 februari beginnen. Ik ga op pad als digitale nomade met als eerste reisdoel Buenos Aires, een enkele reis, waarna ik een dag later zal doorreizen naar Montevideo in Uruguay. Helemaal klaar ben ik met een grote rugzak van zo’n 20 kilo en een kleine rugzak die ik steevast ‘mijn kantoor’ noem. Ik word door mijn dochter Inge naar Schiphol gebracht, inchecken en gaan!

Om digitale nomade te worden zijn er in de basis maar twee dingen belangrijk:

  1. Neem een besluit
  2. Volhardt er in

Ik verzeker je: de weg is niet simpel, maar na jouw besluit is het een kwestie van een stappenplan maken dat tegen iedere beweging in gaan volgen. Inderdaad makkelijk gezegd, maar de weg is niet voor je geplaveid, niemand kan je vertellen hoe het moet. Je moet zelf volhouden. Ik zal nog wel wat handvatten gaan geven.

Zelf heb ik het besluit in 2005 genomen, toen nog in bedektere termen dat ik locatie onafhankelijk wilde wonen en werken, en heb dus een weg bewandeld van zo’n 14 jaar voordat ik echt helemaal bevrijd op 3 februari 2019 op pad ging. In het eerste begin heb ik dus nog niet zo’n idee gehad dat ik met één koffer de wereld rond zou willen reizen. Ik wilde vrij zijn om te kunnen wonen en werken waar is wilde. De rest daarna is een groeipad geweest. Wel heb ik het gevoel dat ik tussen 2005 en 2019 heel veel deelstappen heb gemaakt die uiteindelijk mij tot digitale nomade hebben gemaakt.

Het belangrijkste is nu: heb vertrouwen in jouw eigen keuze, heb geduld en ga door! In mijn geval heb ik dat samengevat in mijn lijfspreuk:


“Leef je droom. Droom niet je leven.”

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top