De weg naar vrijheid

Terugkijkend op mijn proces zijn er een aantal dingen geweest die uiteindelijk het fundament onder mijn huidige bestaan zijn en die ik jou niet wil onthouden. Het wordt een puntsgewijze opsomming, die zeker niet samenhangt.

Voel je vrij

Dat klinkt als een open deur en is vrij algemeen. Dat klopt. Niet als ik het uitleg. Voor mij uit zich vrij voelen dat ik nooit het gevoel heb in het ‘buitenland´ te zijn. Dat ‘buitenland’ is immers weer een ‘binnenland’ voor de mensen die er wonen en daarmee is buitenland een relatief begrip geworden. Ik ben een wereldburger en daarmee is er voor mij géén verschil tussen ‘binnen’ en ‘buiten’.
Zeker knijp ik mezelf met een enorme regelmaat in mijn armen en stel ik mezelf de vraag: ‘maak ik dit nu écht mee?’. ‘mag ik hier écht bij zijn?’. De verrassing en verbazing is er steeds wel, maar het gebeurd allemaal in de wereld en die heb ik nou eenmaal als mijn speeltuin verklaart. Het verschil tussen binnen- en buitenland zijn streepjes op een kaart, waarbinnen we regels en wetten hebben, maar mensen, vrienden zijn er overal.
Ik geef toe dat je ‘vrij voelen’ een leerproces is. Zo herinner ik mij maar al te goed dat ik een telefoontje kreeg van een klant terwijl ik op de Marienplatz in München stond. Ik wilde absoluut de klant niet laten weten waar ik was. Aan het einde van het gesprek heb ik een huppeltje gemaakt om te vieren dat ik locatie onafhankelijk kan werken. Dat ik een burger van de wereld ben.
Overigens hoef ik naar mijn klanten er geen geheim van te maken waar ik ben. Zeker niet als ik met enkele uren tijdsverschil leef en op sommige momenten de telefoon niet kan aannemen omdat ik dan nog slaap. Mijn locatie speelt echter geen enkele rol in de relatie naar mijn klanten of omgeving.

Er bestaat maar één dimensie: vooruit

In het proces is er maar één richting: vooruit! Hou vol en blijf één kant op kijken: vooruit! Terugkijken en bij de pakken neer gaan zitten als iets mislukt heeft geen zin, lost niets op en draagt niets bij. Het is niet de juiste mentaliteit om digitale nomade te worden. Je mag en moet leren van je fouten en mislukkingen, maar blijf positief en ga vooral door. Onderweg als digitale nomade loop je immers ook de kans tegenslagen te krijgen, daar moet je doorheen. Er is géén weg terug!

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top