Woonplaats Montevideo

Voor het eerst sinds februari weer een artikel op deze site. Ik ben nu 3½ maand in Montevideo in Uruguay en ik ben het inmiddels mijn woonplaats gaan noemen.

Plannen zijn ervoor om de afwijkingen te kunnen constateren. Nou, dat is hier zeker aan de hand! Er is sprake van een totale omslag van mijn plannen. Deze en gene hebben mij soms zachte, maar soms ook in hardere bewoordingen herinnert aan het feit dat ik wilde gaan reizen. Uiteraard dank aan iedereen daarvoor hoor! Maar ja, er zijn wel eens van die omstandigheden in het leven die je anders doen besluiten. Zo ook bij mij.

Was het ooit de bedoeling om in zo’n 2 jaar de wereld rond te reizen, waarbij de eerste stop Uruguay zou zijn, dan is het nu gewijzigd naar lekker verliefd zijn en het plan om samen met Rossana vanaf augustus een aantal maanden door Europa te gaan reizen. Voorlopig is de laatste stop dus Uruguay.

Ik heb hier nu een onvergetelijke tijd en geniet met Rossana samen van zó veel dingen dat het de moeite waard is om plannen om te gooien. In de afgelopen periode heb ik het gezins-, familie- en vriendenleven van Rossana als haar partner mee mogen maken en kunnen ervaren hoe het leven hier in Uruguay er aan toegaat. Ik moet wel zeggen dat ik de bovenkant van de maatschappij heb mogen ontmoeten, want Rossana verkeert zeker in de betere kringen!

Wat we gedaan hebben in de afgelopen periode is bijna té veel om op te noemen! Ik kán het ook bijna niet opnoemen en wil dat ook niet doen. We zijn naar feesten geweest, yoga retreat in Cabo Polonio gedaan, een weekje vakantie in Argentinië, een weekendje naar Colonia, de carnavalsdagen in de mondaine badplaats Punta del Este doorgebracht, bioscoopjes, veel etentjes, meegekeken met het golfen en ga zo maar door. Stuk voor stuk de leukste en fijnste ervaringen.
Daarnaast voel ik mezelf een stuk beter! Ik ben een groot aantal kilo’s aan mijn buik kwijt en wordt mij alles geleerd over kwalitatief goed eten. Omdat ik absoluut nieuwe kleren nodig had, heeft Rossana de kans aangegrepen om mij eens netjes aan te kleden. De meest uiterlijke wijziging is natuurlijk de baard. Reden voor een bos kritiek en opmerkingen. Het hoort bij het Uruguayaanse inburgeringsprogramma zeg maar.

Thuisland
Door de Gemeente Breda ben ik begin maart uitgeschreven uit de Burgelijk Stand. Officieel ben ik dus niet meer woonachtig in Nederland. Maar omdat ik géén gewijzigd adres heb opgegeven, ben ik officieel ‘zonder vaste woon- of verblijfplaats’. Swiebertje zeg maar.
Gaat dat veranderen? Zal vast ooit wel eens. Vooralsnog doe ik niks. Het huidige appartement huur in nu tot en met 14 juni, daarna zal ik wel gaan verlengen. Vanaf het moment dat we gaan reizen, zal ik géén eigen stek hebben. En daarna? We zien het wel. Ik zou een procedure kunnen starten voor een permanente verblijfsregistratie in Uruguay. Nu moet ik steeds om de 3 maanden even het land uit. Kan ook, maar op de langere termijn wordt dat vervelend.
We gaan het zien wat de toekomst gaat brengen.

Eigen thuis
In de afgelopen weken ben ik naar een ander appartement gegaan. Het eerste appartement was té kil en té ongezellig. Gekscherend noemden we het mijn kantoor, bij Rossana was thuis. Door naar een gezelliger appartement te gaan heb ik nu ook een eigen thuis gekregen, waardoor we beiden ook meer onze eigen dingen kunnen doen. Dat is voor mij natuurlijk wel even wat meer zoeken, want een zakelijk of sociaal leven heb ik hier niet. Dat heeft nu ook géén zin, want over 2½ maand ben ik hier langdurig weg. Géén basis om eens iets te gaan opbouwen of zoeken. Vóórdat ik het heb gevonden, ben ik op pad. Maar komt wel goed.

Samen reizen
Zoals ik al vertelde bestaan er plannen in vanaf augustus samen te gaan reizen. Eerst naar Colombia en daarna door Europa. Op het ideeënlijst staan vooralsnog de volgende dingen:

  • Lissabon. Gewoon een prachtige stad om te zijn en uiteraard gaan we terug naar de tramhalte waar we elkaar ontmoet hebben.
  • Galicië in Spanje, rondom Santiago de Compostella. Hier liggen de roots van Rossana en daar woont nog veel familie. Haar opa is in de jaren ‘30 naar Uruguay gegaan. Vanuit vele delen van Europa was dat toen redelijk hip.
  • Italië. Daar woont een vriendin van Rossana. Even een bakkie gaan doen.
  • Hongarije. We zijn uitgenodigd op de bruiloft van Négyesi Dalma op 14 september. Uiteraard wil ik aan Rossana mijn huis en omgeving in Tizsazsentimre laten zien en niet te vergeten naar Budapest samen.De eerste week van oktober gaat Rossana terug naar Portugal voor een yoga retreat van één week georganiseerd door haar dochter Macarena.
  • Terwijl Rossana in Portugal zit, ga ik alvast eens naar Nederland. Kan ik met Inge en Paul leuke dingen doen en uiteraard met vrienden een pint pakken!
  • Na de yoga week in Portugal komt Rossana naar Nederland en kan ik mijn kinderen, familie en vrienden aan haar introduceren. Aansluitend gaan we samen als toerist door Nederland.
  • Na deze reis vertrekken we terug naar Uruguay waar we uiterlijk vóór de kerst terug willen zijn.

Genoeg plannen en ideeën dus. Kortom: het gaat me goed!

Hier heb ik wat foto’s weggezet van de afgelopen maanden:
Montevideo
José Ignacio (Punta del Este)
Yoga retreat Cabo Polonio
Argentinië
Mijn tweede appartement in Montevideo

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

2 reacties op “Woonplaats Montevideo”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top