Maximaal 50 liter water, 2 uur géén stroom en ‘one way street sir’

Zo maar wat woordjes die de eerste indrukken van mijn eerste dag in Kaapstad markeren.
De stad verrast me in eerste aanleg. Ik had géén idee wat ik ervan moest verwachten. Het is een mooie stad, mooie gebouwen, netjes op straat en veel Europeanen, vooral Duitsers. De stad geeft een kosmopolitische indruk, een wereldstad. Aan de andere kant zie ik ook armoe, met name zwarten die op straat leven, bedelen en de minder fijne klusjes doen. Hoewel in de restaurants met name zwarten werken en deze buitengewoon vriendelijk en hoffelijk zijn.

Toen ik aankwam in het appartement was er geen elektriciteit. Niemand was daar verbaasd over, want er blijkt een tekort aan elektra te zijn waarom hele wijken zo nu en dan enkele uren zonder stroom worden gezet. Tja, tis maar hoe je een probleem het oplost.

In mijn douche hangen meerdere stickers die een instructie geven hoe ik met de toegestane maximaal 50 liter water per dag kan rondkomen, want er blijkt ook een watertekort te zijn. Overal word je opgeroepen zuinig te zijn met water. Op een vrachtwagen stond: ‘sorry maar ik ben niet gewassen, want wij doen zuinig met water´.

Het verkeer rijdt links. Dat is voor ons Nederlanders best even wennen omdat we anders moeten opletten met oversteken. Ook daarin word je vriendelijk geholpen. De parkeerwachter, ook allemaal zwarten, zag dat ik in twijfel was en riep me keurig toe: ‘it’s a one way street sir´.

De eerste dag op de coworking was prima. Mooie grote kantooromgeving waar prima te werken valt en een werkplek die uitzicht biedt op de Tafelberg. Hoe rot kun je het hebben.

Tussen de middag een rondwandeling door de binnenstad om eens te oriënteren. Kortom de eerste uren in Kaapstad zijn me goed bevallen!

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top