Neergestreken in Málaga

 

Zo’n 7½ maand duurde het verblijf in Zuid-Amerika. Het grootste gedeelte natuurlijk samen met Rossana in Uruguay, maar ook 2 weken in Argentinië, 4 weken in Colombia en de vlucht naar Hongarije voor 2 weken. Aansluitend met Rossana heerlijk 2 maanden rondgereisd door Europa.
Zo impulsief en explosief alles in onze relatie was, zo was ook het einde. Op vrijdag nog hemelde ze haar nieuw verworven schoonzussen op en was ze o zo blij mijn vrienden en familie te hebben leren kennen en 3 dagen later spatte de hele droom uiteen. Even getreurd, maar daarna vooral weer doooooooooor!

Na 2 weken verblijf in Tiszaszentimre bekeek ik de kaart van Europa en maakte ik voor mezelf een wensenlijstje:

  • Spaanstalige omgeving (vanwege mijn wens om Spaans te leren).
  • Het liefst in Spanje zelf.
  • Aangename temperatuur, óók in de winter.
  • Kustplaats. Dat Montevideo en de kust aan de noordwest kant van Spanje beviel wel erg goed.
  • Een wat grotere stad.
  • Een stad met wat reuring.
  • Aanwezigheid van leuke co-working plekken.
  • Bij elkaar opgeteld is dat maar één plaats: Málaga!

Dus: op dinsdag maak je deze optelling en op donderdag zit je in het vliegtuig naar ….. Málaga!

Vanaf het eerste moment voelt het goed in Málaga. Ik heb een appartement op enkele minuten lopen van de binnenstad en er is volop te doen. Het weer is lekker, de boulevard is super, een leuke co-workingplek, dus de keuze is geheel juist geweest. Het voelt als een thuis. Nou weet ik dat ik dat wel érg snel heb, maar deze is toch tig keer mooier dan Montevideo.
Spanjaarden hebben klasse. Mijn beeld van de goedkope Costa-vakanties geldt in ieder geval niet voor wat ik hier in de stad zie en ervaar. Er zijn tal van trendy restaurants en bars. Je bent het ene leuke straatje nog niet voorbij of de volgende is er weer.

Ik verblijf één week in het booking.com appartement en vraag aan de verhuurder of ik het langer kan huren. Dát zit er helaas niet in, want het is verhuurd, maar … ze hebben tal van andere appartementen waar er best wel één voor mij bijzit. En inderdaad gedurende de eerste week kan ik een kijkje nemen in een éénkamerappartement een klein stukje verderop te huur voor de maand november. Mijn idee: doen! Ik ga hier blijven.

Ten tijde dat ik dit nu schrijf, is het half november en zit ik in het vliegtuig naar Nederland. Niet geheel uit vrije wil, maar kennelijk zal ik me toch in Nederland moeten laten registreren. Dat is voor de sociale verzekering het beste aldus mijn belastingadviseur. De bedoeling is dat ik enkele dagen in Nederland zal zijn om weer héél snel terug te gaan!
Voor de maand december is het nog ongewis. Ik ga in Málaga blijven, maar mijn appartement blijkt verhuurd te zijn, ondanks dat ik een optie had gevraagd. Maar goed, er schijnt een ander appartement voor mij te komen voor de maand december.
Daarna? Géén flauw idee! Ik ben voornemens om in Málaga te gaan aarden en een thuis te gaan vinden. Dat betekent nóg harder Spaans leren, sociale dingen gaan ondernemen en vrienden maken. Vooralsnog bevalt het me en blijf ik hier wel hangen. En het leven als digitale nomade? Ik kan ieder moment weer weg. Je weet maar nooit …….

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top