De reis door Europa

Op 23 augustus start de reis door Europa op de luchthaven van Montevideo. Het avontuur met een planning van 3 maanden gaat beginnen! We hebben een dipje in de relatie gehad eind juli / begin augustus, maar voor dit moment voelt het goed. Merkbaar is de vlucht naar Hongarije nog wel, maar de boosheid daarover is op z’n retour.

Madrid & Zamora
We vliegen naar Madrid, een nachtvlucht, en komen op zaterdagochtend aan in Madrid. Aansluitend gaat het met de trein naar Zamora alwaar we onze huurauto in ontvangst denken te kunnen nemen. Daar komt de eerste tegenslag: autoverhuur is dicht. Handig is het om een Spaanstalige bij je te hebben, want met één telefoontje is het geregeld dat we ´m later op kunnen halen. Dan maar een hotel boeken en met de taxi naar het hotel!

Ourense
De andere dag vertrekken we richting Ourense waar Rossana´s familie woont en alwaar we een paar dagen zullen verblijven. We worden als vorsten ontvangen en hebben een paar heerlijke dagen daar.

Noord west Spanje
Dan wordt het tijd om aan onze echte rondtour door Europa te gaan beginnen. We willen gedurende één week een deel van noord-west Spanje gaan bezoeken en aansluitend naar het zuiden van Spanje reizen. De schoonheid van het gebied waar we nu zitten en de hogere temperaturen in het zuiden, waar Rossana niet zo’n fan van is, doen ons besluiten om in deze streek te blijven en tot aan San Sebastian in Baskenland te gaan reizen. Rossana toont mij haar oorsprongland. Onvergetelijk! Eén groot feest samen.

Hongarije
Dan komt het moment dat we naar Hongarije moeten vliegen, we worden immers op het trouwfeest van Dalma en Mattia verwacht op 14 september.
In Hongarije is het mijn beurt om een deel van mijn leven te tonen. Dat doe ik uiteraard in de omgeving van Tiszaszentimre en een paar dagen Budapest. In Tiszaszentimre ontmoet Rossana voor het eerst mijn vrienden, iets wat ze graag wilde om mij beter te leren kennen. Daar worden wij met open armen ontvangen en de ontmoetingen zijn stuk voor stuk fantastisch te noemen.
Ook hier breekt weer een tijd van gaan aan, want ik word in Nederland verwacht.

Nederland
We verblijven in Nederland de eerste dagen in het appartement van Paul, want die is met Linda op vakantie in Sicilië. De eerste avond ontmoeten we Ronald & Edibe, wat een fijne kennismaking wordt. Op dinsdag staat de afspraak met JUG Breda (de Joomla Gebruikersgroep) waar ik een presentatie zal geven en waarvan ik officieel afscheid zal nemen. Ik ben immers altijd onderweg en dan is een deelname aan de JUG geen mogelijkheid meer. Rossana maakt hier kennis met de mensen waar ik al 7 jaar samenwerk en ze ziet mij in mijn meest passende rol: geven van een presentatie, delen van kennis.
De dagen in Nederland besteden we aan het bezoeken van leuke plekken en leuke mensen. Het eten met Paul & Linda en de ontmoeting met Tante Ria bijvoorbeeld zijn natuurlijk een absolute must en waren érg gezellig!

Portugal en de toekomst ….
Rossana gaat vervolgens voor één week naar Portugal voor de yoga-retreat. De bedoeling is dat ze daar ook gaat nadenken over onze toekomst samen. Een week elkaar missen zal daar wel goed aan doen. Eenmaal terug in Nederland besluiten we inderdaad om samen verder te gaan en op 20 november inderdaad samen naar Montevideo te vliegen en in Buxareo te gaan wonen. Daarop voorsorterend heb ik mijn geboorte-akte en mijn ‘verklaring omtrent het gedrag’ alvast geregeld. Ik kan me dus registreren in Uruguay.

Rossana geeft aan dat ze aan haar kinderen en familie gaat aangeven dat ik dé man ben met wie ze in het leven verder wil en wil op die wijze mijn positie met name ten opzichte van de kinderen gaan verstevigen. Met name Macarena woont permanent bij moeders en ergens daarmee te maken hebbend is het in juli al eens misgelopen tussen Rossana en mij. Wordt vervolgd …..

Amsterdam
Dan volgt het onmiskenbare bezoek aan Amsterdam. In Nederland geweest zijn en niet in Amsterdam geweest is natuurlijk ondenkbaar. Het bezoek is maar kort, slechts 2 dagen, maar érg Nederlands met een enorme bak regen.

Het familie hoogtepunt
Het diner met mijn twee zussen en alle partners was voor ons allen een waar hoogtepunt! De start was moeizaam. Na jaren géén contact te hebben gehad loopt het wat stroefjes. Rossana merkt dat op en vraagt onder het genot van een sigaret aan mij wat ik voel. Ik geef toe dat ik wat last heb om met het gesprek op gang te komen. Tijdens het volgende deel van het diner begint Rossana vragen te stellen en trekt daarmee het hele gesprek vlot. Knap! Dank! Ik heb dingen gehoord van mijn zussen die ik nóóit geweten of beseft heb.
Voor mijn gevoel was het eindelijk een volwaardige start van het herstel van de relatie met mijn zussen en Rossana heeft er twee schoonzussen bij!

Terug naar Hongarije
Het is tijd om Nederland te gaan verlaten. Ik ben er 3 weken geweest en vind het genoeg. Samen vliegen we naar Hongarije waar Rossana een week samen met haar dochter Macarena zal verblijven. De oorspronkelijke bedoeling is dat ik naar Tiszaszentimre ga en me bij hen voeg zodra zij dat wensen. Al snel maakt Rossana mij duidelijk dat het haar bedoeling is dat ik in Budapest blijf, ze kan en wil me immers niet missen. Ik mag alleen naar Tiszaszentimre om de auto te halen, maar daarna weer snel terug.
In Budapest zoeken we ons appartement op en maken ons klaar om de andere ochtend vroeg naar de luchthaven te gaan.

Macarena komt
Rossana’s dochter Macarena komt de andere dag naar Budapest en we pikken haar op op de luchthaven en ze voegt zich bij ons. Al snel verandert de sfeer. Rossana verandert. Rossana’s houding naar mij verandert. Ik word weggeduwd. Macarena claimt haar moeder op een vervelende wijze. Ze is doelbewust bezig haar moeder bij mij weg te houden en Rossana accepteert dat. Al 8 weken lang lopen wij constant handje-handje en nu duwt Rossana mij weg. Dát is raar. Net zoals in juli toen het misliep, is van praten géén sprake. Rossana weerlegt alles en van praten komt het niet. Ik merk dat ze geblokkeerd is in haar spreken. Het komt tot botsingen tussen Macarena en mij waarbij Rossana volstrekt onzichtbaar is en zich niet mengt in wat er gebeurd. Mijn hoop dat Rossana de ontmoeting met Macarena zou gebruiken om aan haar als eerste duidelijk te maken hoe de liefdesrelatie in elkaar steekt en hoe de toekomst in Montevideo er uit ziet, pakt héél anders uit. Net zoals in juli geven ze mij het gevoel dat ik ‘een man te veel’ ben. Een vijfde wiel aan de wagen.
We besluiten toch om naar Tiszaszentimre te gaan met z’n drieën. Ook daar loopt de spanning verder op en ik geef aan dat ik vooralsnog het oude plan uit de kast wil halen, door alleen in Tiszaszentimre te blijven en hen op de trein naar Budapest te zetten. De explosie van Macarena die hierop volgende was ‘van de ratten besnuffeld´. Ik ga ‘m niet beschrijven, maar verschrikkelijk! En waar is Rossana? Onzichtbaar!

Géén uitweg
In de korte gesprekken die we hebben, komen we tot de gezamenlijke conclusie dat de situatie nu volstrekt identiek is aan die van juli in haar huis in Montevideo. Dat het samenleven met Macarena en Rossana niet gaat lukken. Ik geef haar aan niet mee te gaan naar Montevideo, omdat samenwonen niet gaat en ik géén zin heb om in een lat-relatie terecht te komen met haar. Iets wat al eerder gebeurde en voor mij niet werkte.
Rossana & Macarena gaan per trein naar Budapest en daar stopt het contact vooralsnog. Rossana geeft aan de volgende week alleen te zijn en aldaar te gaan nadenken hoe het moet.
Ik zie de uitweg helaas niet …….

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top