Op weg naar mijn tijdelijke woonplaats Montevideo

Ik heb mijn nieuwe tijdelijke woonplaats Montevideo in Uruguay bereikt! Een leuke reis die vanaf Amsterdam eerst naar Madrid ging, een vlucht van zo’n 3 uur, daarna een wachttijd van 1½ uur om vervolgens een vlucht te hebben naar Buenos Aires van zo’n 13 uur!
Beide vluchten verliepen prima, als is het wel een lange zit.

Aangekomen in Buenos Aires zoek ik eerst maar eens een pin-automaat voor Argentijnse Peso’s, dan een tent om een SIM kaart te kopen en aansluitend een taxi naar het hotel. De eerste en de laatste zijn wel gelukt. De SIM kaart helaas nog niet omdat de tent ging sluiten.

Ik had al wel gezien dat luchthaven en hotel op ‘n kilometer of 35 van elkaar lagen, maar geen idee hoe de wegen zijn. Het was inderdaad best ‘n ritje. Ik ben blij dat ik dat nog in de avond heb gedaan en niet op de luchthaven geslapen en dan de maandagochtend daar naar toe. De theorie is meestal dat als er 3 banen, je er minstens 3 tekort komt, maar deze weg was vrijwel continue minstens 5 banen en bij de tolpoortje wel 20 banen. Geeft redelijk reden tot het gevoel dat het op maandag gewoon vast staat.

Vóórdat ik naar bed ga, neem ik op een terrasje om de hoek nog maar even 2 pintjes. Had ik wel verdiend en het vocht was zeker nodig. Dos cervezas por favor. Het werkt!
Ik denk dat ik om ‘n uur of 1 Argentijnse tijd op bed lag, dat is dus 5 uur Nederlandse tijd (!). Was met z’n 24 uur best ‘n lange dag zo. Nadat ik zo’n twee uur geslapen had, werd ik door eigen schuld wakker. Let op: dat is 7 uur Nederlandse tijd en 3 uur Argentijnse tijd. Ik was vergeten om het geluid van de foon uit te zetten, dus de eerste appjes kwamen binnen. Zit ik recht overeind in bed! Ik zei al: ‘eigen schuld´. Uiteindelijk heb ik tot bijna 7 uur Argentijnse tijd geslapen en was ik voor mijn gevoel het verlies aan tijd door het tijdsverschil al best wel kwijt.

De maandagochtend besteed ik aan een poging om een Argentijns SIM kaartje te kopen. Dat blijkt nog niet zó simpel te zijn, althans je moet geduld hebben om de rij af te wachten. Nou, dat heb ik maar niet gedaan om de boot niet te missen.

Inchecken voor boot, bagage afleveren en zo gaat allemaal heel soepeltjes. In de rij om in te stappen, kom ik natuurlijk weer 2 Hongaren tegen! Gezellig even mee staan kletsen. Altijd leuk!
Bij het boeken van de boot, kon ik ook business class boeken voor niet eens zo héél erg veel extra geld. Eurotjes. Dus ik denk: doen! Haha, word ik daar ontvangen met champagne. Waarom niet! Wie het breed heeft, laat het breed hangen.
Na de bootreis vervolgt de route met een drie uur durende busrit van Colonia naar Montevideo. Ik had ook met de boot naar Montevideo kunnen gaan, maar deze busrit leek mij leuker om iets van het land te kunnen zien. Die insteek is geslaagd! Ik heb een super eerste indruk gekregen van een prachtig groen land, waarin de inwoners aandacht hebben voor hun woonomgeving. Het ziet er allemaal netjes uit en zie eigenlijk nergens van die zooi-projecten zoals dat in Oost-Europa en Rusland wel het geval is.

Een half uur eerder dan verwacht arriveert de bus in Montevideo. Rossana pikt mij op en we gaan naar mijn appartement. Aansluitend eerst maar eens een glas wijn gedronken bij het restaurant op de golfbaan. Uitzicht over de oceaan en een mooi rood ondergaande zon. Wat wil je nog meer?
Een wandeling langs de boulevard sluit de dag af.
Morgen verder!

Download nu!

Download nu jouw exemplaar van mijn e-book getiteld ‘Internet en (gratis) bellen voor digital nomads – Wereldwijd bellen met mijn Nederlandse nummers en dat (bijna) voor niks!’ met briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads.

Download jouw exemplaar van het gratis e-book

15987

over mijn briljante internet- en telefonie-oplossingen voor digital nomads

Scroll naar top